FAQ


De vraagprijs varieert enigszins afhankelijk van het kitten, maar gemiddeld vragen we €1250 voor een Sphynx kitten. De prijs kan bijvoorbeeld hoger zijn bij kittens met zeer zeldzame kleuren of lager bij kittens die onverhoeds aanzienlijk meer beharing hebben dan een reguliere Sphynx.
Voor onze Sphynx/Selkirk Rex-hybride kittens is de prijs eveneens variabel met als richtlijn ongeveer €750. Al deze bolletjes wol komen gewoonlijk voort uit onze outcross met de Brits Korthaar of Selkirk Rex.
Voor een Sphynx herplaatser - een gezonde, ex-fokkat - vragen we meestal €500.
Voor een Sphynx/Selkirk Rex-hybride herplaatser vragen we €250.
Helaas komt het soms voor, dat we voor een Sphynx (hybride) kitten of ex-fokkat waaraan iets mankeert, een geschikt tehuis zoeken. In zulke gevallen gelden vanzelfsprekend andere prijzen.
Voor elk van onze kittens geldt, dat ze ten tijde van de verhuizing goed zijn gesocialiseerd, gevaccineerd, ontwormd, gechipt, gecastreerd / gesteriliseerd, voorzien van stamboom of afstammingsbewijs, vaccinatieboekje met gezondheidsverklaring en schriftelijke garantie tot de leeftijd van 60 maanden op erfelijke ziektes, zoals HCM.
Misschien heb je je weleens afgevraagd, hoe de prijs van raskittens eigenlijk tot stand komt. Vanzelfsprekend leggen we je dat dan met alle plezier uit. Maar mocht je nu al direct wat meer daarover willen weten, kun je voor de aardigheid eens een blik werpen op dit kostenoverzicht van het grootbrengen van een nestje Maine Coon kittens. Deze lijst is vanzelfsprekend niet één-op-één van toepassing met onze cattery - zo ontbreken bv. de kosten van het castreren van de kittens - maar hij geeft volgens ons wel een reële indruk van wat er zoal bij komt kijken.